Müslüman Kadın Atletler İçin : Nike Pro Hijab

Nike’dan Bir İlk

Dünyadaki gelişmeleri çok yakın takip etmesi ve bu gelişmelere aynı hızla ayak uydurması ile bilinen efsane marka Nike yine bir ilke daha imza attı.

Yakın zamanda çıkarttıkları büyük beden spor giyim koleksiyonlarından sonra, müşterilerinin farklılıkları konusunda ne kadar duyarlı ve kapsayıcı olduklarını bu kez de profesyonel sporcular için tasarlanmış hijab ile ortaya koydular.

Daha Çok Kadın Spora Yöneliyor

Marka yakın zamanda yapılan bir açıklamada, uzun süredir etkisini fazlaca hissettiğimiz kültürel değişimlerin, git gide daha çok kadının profesyonel olarak spora yönelmesindeki etkisinden bahsetmişti.

Özel bir teknik ile dokunan hafif ve nefes alan bir kumaştan yapılan Pro Hijab üzerinde bir seneden fazladır çalışılan bir proje. Aynı zamanda Nike’ın spesifik olarak müslüman kadınlar için tasarlayıp ürettiği ilk ürün.

Geçtiğimiz ay viral bir video ile ilk kez görücüye çıkan Nike Pro Hijab’ın 2018 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Önümüzdeki olimpiyatlarda ve önemli spor organizasyonlarında bu ürünü ne sıklıkla göreceğimizi ve Nike’ın bu konudaki yeni çalışmalarını merakla bekliyoruz.

Deniz Bulutsuz

Yabancı dillere olan tutkum beni Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü mezuniyetime kadar götürdü. Terzi bir anneanne ve güzel sanatlar sevdalısı bir anne ile büyümekse, İstanbul Moda Akademisi Moda Yönetimi programını tamamlamamın nedeni oldu. Bir süre ELLE’de çalıştım. Reklam ajanslarında staj yaptım ve sosyal medya hesapları yönettim. Edebiyat ve moda ikilisini her fırsatta birbirlerine bağlayarak içerik üretmek ve bunları sosyal medyaya uyarlamak en büyük zevkim.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.