2021 Yaz Sneaker Trendlerinden Seçtiklerimiz

 

Ayakkabı dolabınızı bir gözünüzün önüne getirin, topuklular, botlar, sandaletler, çizmeler.. Hepsini çok sevsek de mevsim ne olursa olsun en sık tercih edilen ayakkabı modeli olan sneakerların yeri kalbimizde bambaşka. Spor ve egzersiz amacıyla üretilmeye başlanan sneakerlar, günümüzde sonsuz stil alternatifleriyle günlük giyimin vazgeçilmez parçaları haline geldi.

1984 yılında Nike ve Michael Jordan arasında imzalanan sponsorluk anlaşması ve ardından kurulan Nike Air Jordan markasıyla birlikte doğan “sneaker kültürü”, spor ayakkabılarına olan bakış açısını değiştirerek sneakerları yavaş yavaş birer arzu nesnesi ve günlük giyime yansıyan bir hayat tarzı haline getirdi. Öyle ki, bir zamanlar yalnızca sporla ilişkilendirilen sneakerlar, günümüzde “sneakerhead” kavramını doğurarak genç jenerasyonun kendini ifade etmek için seçtiği en güçlü araçlardan biri haline geldi. Artık sneakerlar sonsuz renk ve kombin alternatifiyle dolaplarımızın olmazsa olmazı, yüksek moda markalarının ise spor markalarıyla yaptıkları işbirliklerinin vazgeçilmez başrol oyuncusu. Dakikalar içinde biten ve karaborsada servet değerine satılan sınırlı sayıda üretilen sneakerlar bizi artık hiç şaşırtmıyor.

Hayatımıza hızla giren ve hiç de çıkacağa benzemeyen sneakerların 2021 yaz sezonu trendlerine gelin Nike‘tan seçtiğimiz modellerle birlikte göz atalım!


Zamansız Beyaz


Dolabımızın en kurtarıcı parçalarının bir listesini çıkartsak, küçük siyah elbise, bir trençkot, bir beyaz gömlek, en sevdiğimiz denim pantolon ve modası asla geçmeyen klasik bir beyaz spor ayakkabı kesinlikle listenin en başında yer alır. Bu parçalara dolaplarımızda her daim yer var! Sezon trendleri ne olursa olsun dönüp dolaşıp yeniden değerlendireceğiniz, temizlemesi kolay, tüm görünümleri dengeleyip tamamlayabilen beyaz sneakerlar bizim için gerçek birer yatırım parçası. Stil ikonu Hailey Bieber’ın da Nike Air Force 1‘larını her türlü kombinle defalarca giydiğini hatırlatmadan geçmeyelim.

 

 

Air Force

nike
Blazer Low Platform

Court Royale

Renk Oyunu  

Dolabım beyaz sneaker dolu bana daha eğlenceli bir şeyler lazım diyenler için bu yazın en sevilen trendlerinden rengarenk sneakerlar imdadımıza yetişiyor! Renkli spor ayakkabıların bu sezonun en sevilen trendlerinden olması bir tesadüf değil. 2020 yazında İskandinavya’da başlayan ve bu sene başta Instagram olmak üzere dünyayı ele geçiren eğlenceli rengarenk giyim trendi, renkli ayakkabıların popülaritesini oldukça arttırdı. Üstelik renkli sneakerlar, spor aktivitelerini çok daha eğlenceli kılıyor, günlük giyimde sade görünümleri hareketlendiriyor, hareketli görünümlere ise maksimalist bir hava kazandırıyorlar. Şaşırtıcı bir şekilde kurtarıcı parça özelliği taşımaları onları bu kadar popüler yapan en büyük özellik! Biz React Vision‘ın renk alternatiflerine bayıldık, işte seçtiklerimiz.

Air Force

Air Force 1 Crater Flyknit

React Vision

Air VaporMax Evo

Retro Havası

Her gün yepyeni bir sneaker modeli ile karşılaşsak da bazı ikonik modellerin yerini hiçbir şey tutmuyor. Bunu fark eden markalar da vintage modellerini yeniden üretme kararı alıyor veya arşivlerinden ilhamla eski modellerin modernize edilmiş yeni versiyonlarını çıkarıyor. Sneaker modasında geçmişe dönüş biteceğe benzemiyor! Biz de sezon trendi nötr tonlara ve retro hissiyatına sahip sneaker modellerini sizler için seçtik!

Blazer Mid ’77

 

Venture Runner

Court Vision

 

Yüksek Performans

Bugüne kadar ayrı tutulan moda odaklı “sneaker” ve performans odaklı “spor ayakkabısı” kavramları bu sezon birbirine hiç olmadığı kadar yakın! Atletik stillere sahip sneakerlar, ipucunu defilelerden çabucak alan Gen Z ve önde gelen influencerlar sayesinde bu sezonun en hızlı yükselen trendi haline gelerek yalnızca spor salonları ve pistlere ait olmaktan çıktı! Tabii ki bu, ayakkabıların yüksek teknolojili tasarımlarının ana yaratılış amacı olan spordan en yüksek performansın alınmasına engel değil! Nike React modelleri ve benzeri diğer atletik modeller, sokağa uyum sağlayan stil dolu görünümün yanı sıra kusursuz bir spor deneyimi de vaadediyor.

 

Zoom Air Fire

Nike Zoom Air Fire

React Vision

Nike React Vision

Pegasus Trail