Nina Ricci’nin Yeni Kreatif Direktörü Harris Reed Oldu

Fransız moda evi Nina Ricci, son yılların yükselen İngiliz/Amerikalı modacısı Harris Reed’nin markanın yeni kreatif direktörü olduğunu açıkladı. 1932’de kurulan Fransız markanın en genç kreatif direktörü olan Reed (26) , koltuğunu Ocak ayında Nina Ricci‘den ayrıldıkları duyurulan Alman ikili Lisi Herrebrugh ve Rushemy Botter’dan devraldı. Harris Reed markanın sadece moda tarafında değil, parfüm koleksiyonunda da aktif rol alacak ve ilk koleksiyonunu 2023 yılının ilk aylarında sunacak.

nina ricci
Harris Reed Nina Ricci Haute Couture arşivlerinden bir eldivenle poz verdi

Nina Ricci’ye katılmasını tarih ve cazibe dolu keşfedilmeye hazır bir güç olarak tanımlayan Reed, “Feminenliğin moda ve güzellik dünyasındaki algısına ikonik bir moda evinde meydan okuyacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım.” diyerek şimdiden merak uyandırdı. Hislerini Instagram gönderisiyle bizlere duyuran tasarımcı, çocukluğundan beri hayalini kurduğu  “bir Fransız moda evinin tasarımcısı olma” dileğini gerçekleştirdiği için Nina Ricci’yi bünyesinde barındıran İspanyol Puig grubuna ve baş marka sorumlusu Jose Manuel Albesa’ya teşekkürlerini sunuyor. 

Kendini non-binary bir birey olarak tanımlayan Harris Reed tasarımlarını da “gender fluid” yani cinsiyetler arasında geçiş yapabilen, akışkan cinsiyetli olarak tanımlıyor. Kendi adını taşıyan markası için tasarladığı feminen, avangart, zaman zaman kostümleri andıran, gender fluid parçalarla 2022 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla beğeni toplamıştı. Son olarak geçen hafta Londra Moda Haftası’nda İlkbahar 2023 koleksiyonunu tanıtmıştı. Tasarımcı kendi adıyla sunduğu koleksiyonlarını tasarlamaya devam edecek.

Günümüzün en ses getiren moda ikonlarından Harry Styles’ın da sık sık tur kıyafetlerinde tasarımlarını tercih ettiği Harris Reed, adından söz ettirmeye daha Central Saint Martins’de öğrenciyken başlamıştı. Yine Harry Styles’ın Vogue Amerika çekiminde giydiği etekle de ilgileri çekerken, Emma Watson, Lil Nas X, Emma Corin, Iman gibi ünlü isimlerin de tercih ettiği bir tasarımcı haline geldi kısa zamanda.  

Cesur, iddialı ve normları reddeden tasarımlarıyla adeta moda dünyasına meydan okuyan Harris Reed’in feminen ve romantik bir çizgiye sahip Nina Ricci için yapacaklarını merakla bekliyoruz. 

Selin Akyurt

Ted Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Modaya olan ilgim dolayısıyla İMA ve Vakko ESMOD’dan eğitimler aldım. Styling ve moda editörlüğü alanlarında ilerlemek istiyorum.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.