2017 Vogue Fashion Fund’ın Kazananı Telfar Clemens’ı Tanıyalım

‘Genç Moda Tasarımcıları İçin Tasarım Yarışmaları’  yazımızda LVMH ödülü, Woolmark Prize gibi dünya çapında ünlü tasarım yarışmalardan bahsetmiştik. Bu yarışmalar içinde en önemlilerinden biri olan CFDA/Vogue Fashion Fund yarışmasının 2017 sonuçları ise nihayet belli oldu. Bu senenin büyük ödülü Telfar markasıyla tasarımcı Telfar Clemens’a gitti.

Yükselen Marka Telfar

Telfar’ın tüm tasarımları unisex

Telfar hepimiz için yeni bir marka ama New York çıkışlı bu marka aslında bir süredir Colette ve New York’taki Opening Ceremony gibi konsept mağazalarda satıştaydı. 29 yaşındaki Libya kökenli Amerikalı Telfar Clemens, bugünün en popüler trendlerinden biri olan “genderless” yani cinsiyetsiz giyim akımını ilk kullanan tasarımcılardan. 2005 yılında daha öğrenciyken tasarladığı cinsiyetsiz koleksiyonunun yankıları günümüzde de etkisini sürdürüyor. Telfar’ın moda dünyası dışında da çalışmaları var. Tasarımcı sık sık sanatçı ve müzisiyenlerle işbirliği yapıp modayı teknoloji ve medyayla birleştiriyor. Geçen sene Berlin Bienal’indeki retrospektifi bu çalışmaları arasındaki en önemlilerinden. Telfar’ın tasarımlarına baktığımızda “Amerikan” havasını yoğun bir şekilde alıyoruz. Basic parçalar üzerinde detaylar ve silüetlerle oynayan Telfar’ın tasarımları eforsuz ve rahat bir görüntü çiziyor.

Telfar’ın tasarımları, basic parçalar üzerinde oynayarak hayat buluyor

Vogue Fashion Fund’ı Kazanmasıyla Telfar’ı Neler Bekliyor?

CFDA/Vogue Fashion Fund bugüne kadar sektördeki önemli birçok isme evsahipliği yapmış bir yarışma. Bunların en bilinenleri arasında Proenza Schouler, Public School, Alexander Wang, Altuzarra, Rodarte ve Tabitha Simmons’ı gösterebiliriz.  Vogue Fashion Fund’ı kazanmasıyla basının dikkatini çekmenin yanı sıra Telfar’ı işini büyütmek üzere 300,000 Dolar para ödülü de bekliyor. Kazanana verilen mentörlük da ödülün diğer bir avantajı, üstelik mentörler Anna Wintour, Diane Von Furstenberg gibi isimler olunca. Genç bir tasarımcının rüyası tam da bu olsa gerek.

Telfar Clemens, TC logosuyla

Telfar’a geri dönersek 10 yıldan fazla süredir bu sektörün içinde ve kendine has bir tarzı olan bu tasarımcının Vogue Fashion Fund ödülü ile daha fazla insana ulaşacağından hiç şüphemiz yok. Telfar da 2018 yılının kendisi için büyüme yılı olacağını röportajlarına her fırsatta eklerken, başka ürün çeşitlerine de geçmeyi planladığını söylüyor.

Eda Binark

Istanbul doğumluyum.Nişantaşı Işık Lisesi'nin ardından lisans eğitimimi London College of Fashion’da Fashion Design& Development bölümünde tamamladım. Istanbul'a dönüp bir sene Vakko’da satın alma ve merchandising asistanlığı yaptıktan sonra Londra’ya geri dönüp yine LCF'de Moda Yönetimi ve Stratejik Moda Pazarlaması yüksek lisansı yaptım. Mayıs 2016'dan beri Moda Kariyeri’nde içerik editörüyüm.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.