Moda Dünyasının En Ünlü Evcil Hayvanları

Moda dünyasında eylül ayı sadece yeni gelmekte olan koleksiyonları değil; aynı zamanda yeni çıkmakta olan moda kitaplarının da sezonunun başladığını gösterir. Sonbahar ayları boyunca birçok muhteşem moda kitabı ‘coffee table book’ konseptiyle kitapçıların raflarında yer almaya başlar. Grace Coddington’ın “Grace: Amerikan Vogue’unda Yıllar”ı  ve Donatella Versace’nin “Versace”‘si bu kitaplardan sadece birkaçı. Bu sezon ise tüm kitaplardan  sıyrılan ilginç bir kitap gözümüze çarpıyor. “Neville Jacobs- I’m Marc’s Dog”- yani “Neville Jacobs- Ben Marc’ın Köpeğiyim”,  Marc Jacobs’ın köpeği Neville’in derlenmiş fotoğraflarından oluşan ilginç bir kitap. Neville, medyada Neville Jacobs olarak tanınmakta.

Karl Lagerfeld’in kedisi Choupette ve Thom Browne’ın minyatur daschund’u Hector gibi Neville de gittikçe parlayan bir yıldız. Tüm bu evcil hayvanların kendi sosyal medya sayfalarında düzenli olarak yemek ve günlük rutinleri de paylaşılıyor. Choupette, Hector ve Neville’i hayvanlar dünyasının süper modelleri olarak düşünebilirsiniz. O zaman onları biraz daha yakından tanıyalım.

Neville Jacobs, Bull Terrier

Neville ve Marc

Yaş: 4 yaşında

Sahibi: Marc Jacobs

Instagram: @nevillejacobs, 194.000’den fazla takipçisi var

Sosyal Medyada Ne Zaman Tanınmaya Başladı: Neville, sosyal medyada üç yıl önce Cara Delevingne tarafından resmi post edildiğinde tanınmaya başladı. Fotoğraf kısa sürede milyonlar tarafından görüntülenirken Neville’i üne kavuşturdu.

Önemli Medya Anları: Neville, Paper Magazine’in Kasım 2015 sayısında kapakta yer aldı. Aynı zamanda Architectural Digest sayısı için de Eylül 2016’de poz verdi.

En Yakın Arkadaşı: Mr. Newbold’un Fransız Bulldog’u, Charlie.

Günlük Rutini: Neville gününü genellikle Marc Jacobs’ın ofisinde geçiriyor. Prova için gelen modellere katılmak en sevdiği aktivitelerden. Neville Marc Jacobs’ın kampanyaları için de sık sık poz veriyor. Book Marc kampanyasının çekimlerinde Neville’e rastlayabilirsiniz.

Hakkındaki Kitaplar: “Neville Jacobs: I’m Marc’s Dog.”

Sıradışı bir moda kitabı arıyorsanız- Neville Jacobs size göre olabilir

Ne Kadar Arkadaş Canlısı : Neville oldukça sıcakkanlı bir köpek. Sadece seçtiği insanlarla oynamaktan hoşlanmıyor, herkesle yakınlık kuruyor.

Yemek Konusunda: Neville, yemek konusunda ayrım yapmaz. Önüne ne koyarsanız heyecanlanarak yer ve yemek verdiğiniz için sizi sever.

Choupette, Birman Kedisi

Karl ve Choupette

Yaş: 5 yaşında

Sahibi: Karl Lagerfeld

Instagram: Choupette’in resmi bir Instagram veya Twitter hesabı yok fakat kendi ağzından çıkar gibi yazılan satirik bir hesaba sahip. @choupettesdiary,  adlı bu hesabın 86,000’den fazla takipçisi var. Hesabın yaratıcısı ise Karl Lagerfeld’le hiçbir bağlantısı olmayan Ashley Tschudin. ” İnsanların çoğunluğu bu kedinin yaşam tarzını kıskanıyor” diyen Ashley haksız sayılmaz.

Sosyal Medyada Ne Zaman Tanınmaya Başladı: Karl Lagerfeld, The Independent’la bir röportajı sırasında Choupette’ten ‘dünyanın en meşhur kedisi’ olarak bahsettiğinde.

Önemli Medya Anları: Choupette ilk olarak i-D dergisinde bir çekim için poz verdi ardından Harper’s Bazaar’ın editoryallerinde yer aldı. Model Laetita Casta ile birlikte V Magazine için ve Linda Evangelista ile birlikte Vogue Almanya’da çekimlerdeydi.

Choupette, Kendall Jenner’la bir çekimde

En Yakın Arkadaşı: Karl Lagerfeld, Choupette’in en sevdiği kişinin kendisi olduğunu söylüyor. Choupette’le ilgilenen Françoise ise ikinci en sevdiği insan. Choupette, kedilerinin sevgilisi olmasını isteyen bir sürü insan tarafından neredeyse her gün kedi resimleri alıyor.

Günlük Rutini: Choupette gününün çoğunu ya Karl Lagerfeld’in yanında yada Karl Lagerfeld’in görevlendirdiği kendisine bakmak yardımcılarıyla geçiniyor. Sık sık beyaz tüylerine ve gözlerine bakım yapılıyor fakat Choupette tüm gününü tembellik yaparak geçirmiyor. 2015 yılında Karl Lagerfeld The Cut internet sitesine verdiği röportajında Choupette’in Corsa takvimi çekimi için yaklaşık 3 milyon Euro kazandığını açıkladı. Choupette çekimlerde olmadığı zamanlarda ‘kendi özel bahçesinde’ sinekleri kovalamakla ve uyumakla meşgul.

Hakkındaki Kitaplar: “Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat”

Ne Kadar Arkadaş Canlısı: Arkadaş canlısı olduğunu pek söyleyemeyiz. Karl Lagerfeld’in dediğine göre diğer hayvanlardan ve çocuklardan hoşlanmıyor.

Yemek Konusunda: Choupette yerde yemek yemeyi reddediyor bu yüzden her zaman tabağı bir masanın üzerindedir. Öğünleri su, kroket ve pateden oluşuyor ve her zaman gümüş kaplarda servis ediliyor. Karl Lagerfeld’in Harper’s Bazaar röportajında dediğine göre  Choupette’e tüm yiyecekleri sunup, neyi yiyip neyi bırakacağına onun karar vermesi gerekiyormuş.

Hector Browne, Minyatür Dachshund

Hector

Sahipleri: Thom Browne ve Andrew Bolton

Yaş: 1 buçuk yaşında

Instagram: @hectorbrowne, 2,300’den fazla takipçisi var.

Sosyal Medyada Ne Zaman Tanınmaya Başladı: Hector’un tanınmaya başlaması 2016 sonbahar/kış koleksiyonunda Thom Browne tarafından podyuma çıkarılmasıyla oldu. Podyumda yürürken ‘Hector Çantası’ adlı modeli taşıyan Hector kısa sürede ünlü oldu.

Önemli Medya Anları : The Cut dergisinin ve eski New York Times moda editörü Cathy Horyn, Paris Moda Haftasında ‘Hector Çantasıyla’ dolaştığında.

Hector Çantası

En Yakın Arkadaşı: Hector’un henüz görünürde bir en yakın arkadaşı yok gibi. Ne de olsa daha çok genç, hala edinmek için vakti var.

Günlük Rutini:  Hector gününü genellikle sahipleriyle Central Park’ta uzun yürüyüşler yaparak geçiriyor. Sahibi Andrew Bolton Hector’u bir yıl önce sahiplendiklerinden beri pek yalnız bırakmadıklarınından da bahsediyor.

Hakkındaki Kitaplar: Şimdilik yok.

Yemek Hakkında: Hector genellikle sahipleriyle birlikte yemek yiyor. New York’da bulunan Lincoln Ristorante’de veya Nougatine’de yemek yerken Hector’a rastlayabilirsiniz.

*Bu yazı bir çeviridir. Orjinalini okumak için tıklayınız.

Eda Binark

Istanbul doğumluyum.Nişantaşı Işık Lisesi'nin ardından lisans eğitimimi London College of Fashion’da Fashion Design& Development bölümünde tamamladım. Istanbul'a dönüp bir sene Vakko’da satın alma ve merchandising asistanlığı yaptıktan sonra Londra’ya geri dönüp yine LCF'de Moda Yönetimi ve Stratejik Moda Pazarlaması yüksek lisansı yaptım. Mayıs 2016'dan beri Moda Kariyeri’nde içerik editörüyüm.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.