2017 Pitti Uomo’nun En Dikkat Çekenleri

Bu yıl doksan ikinci kez düzenlendi Pitti Uomo. Ben ise yarısından biraz daha azına katıldım bugüne kadar. Yaklaşık 21 senedir moda sektörünün içindeyim ve Pitti Uomo’nun 40 sezonuna tanıklık etmişimdir. Prada’nın Zegna’nın Pitti’de standları olduğu zamanları görmüşlüğüm var.

Kimi zaman ziyaretçi, kimi zaman katılımcı olarak her sezon full-time mesaim oldu bu fuarda. İlham almak için sadece gezici de oldum; standların tasarlanması düzenlenmesi için günlerce şantiyesinde de çalıştım; moda basını olarak el üstünde karşılanıp her etkinliğini ayrı bir zevkle izlediğim de oldu. Yaşı kadar bu fuara katılan biri olarak kolaylıkla söyleyebileceğim ilk şey; ‘Dünyanın en şık erkeklerini bir arada bulabileceğiniz yegane yerin burası olduğu doğrudur.’ İsveç’ten Japonya’ya dünyanın en iyi giyinen, giyinmeyi bilen erkekleri her yılın Ocak ve Haziran ayında Floransa’da buluşur. Erkek modası ile ilgili faydalı ve ilham veren, vermek isteyen markaları ve tasarımları değerlendirirler.

 92. Pitti Immagine’nin Teması

Pitti Blooms, bu seneki Pitti’nin temasıydı

Her sezon farklı bir teması olur Pitti Uomo’nun. 92. Pitti’nin teması BOOM, PITTI BLOOMS yani yeni yaratıcı fikirler gibi çiçek açan çiçekler. Sanat yönetmeni ise Sergio Colantuoni. Temanın fuarla ya da sunulan fikirlerle alakası ise tartışılır.

 Pitti’de Konuk Ülke

Her sezon farklı bir ülke özel konuğu olur Pitti’nin. Bu sezon’un konuğu ise tüm dünyada popüler bir akım yaratan Avusturalya. Ne yazık ki Los Angelas’ta her bir markayı tanıdıkça kabaran hevesiniz, Pitti özel Avusturalya alanında pek de harekete geçemiyor. Bu alanın iki yıldızı Commas ve SENER BESIM ( ki kendisi Avusturalyalı bir Türk ) .

Şener Besim tasarımlı güneş gözlükleri

Commas başlangıçta bir mayo markası. 2016 da kurulmuş. Kurucusu ve yaratıcı direktörü Richard Jarman. Sahil yaşam tarzına alternatif olacak yalın ve her an kolaylıkla giyilebilecek, ve bir o kadar da fark edilecek parçalardan oluşan bir koleksiyon Commas. Koleksiyonun anahtar parçaları teknolojik kumaşların üzerine eril tonlarda basılmış lekeleşmiş iri çiçek desenlerle tasarlanmış gömlek ve mayolardan oluşuyor. Şener Besim ise Avustralya’da doğan Arnavut ve Türk melezi bir tasarımcı. Şener form ve teknik kusursuzluğun peşinde gözlük koleksiyonu tasarlamış. Mozaiklerin geometrisini titanyum gibi hafif ve kıymetli elementlerle birleştirerek güçlü ve modern gözlükler şimdiden moda dünyasının ilgisini çekmiş durumda.

Konuk Tasarımcı

J.W. Anderson, Pitti’de

Son on yıldır her sezon dikkat çeken bir modacıyı da davet eder Pitti. Londra Erkek moda haftası takvimi karıştırana kadar da moda haftalarının açılışı da Floransa’da bu konuk modacı ile yapılırdı. Halen gerek buyer’ların gerekse moda basınının en rahat ve severek katıldığı şovlardan. En hatırlanır ve ilgi çeken şovun Umit Benan’a ait olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Bu yılki konuk tasarımcı oldukça büyük bir isimdi; J. W Anderson. Son yılların en dikkat çeken tasarımcılarından olan Anderson’un genelde erkek koleksiyonlarını giyilmezlik etrafında tasarımlardı. Floransa’da gösterdiği parçalar ise şaşırtıcı derecede ticari, tişört, kanvas pantolonlar ve trikolardan oluşuyordu.

En Kalabalık Stand

Dikkat çeken Cuccinelli ekibi

Pitti’nin hemen her fuar gününün en kalabalık standı Brunello Cucinelli. Erkek giyiminin lüks klasiklerini rahat ve umursamaz bir tavırda eşleştirerek öneren Cucinelli, sezonun tarzına imza atan marka olmaktan vazgeçmeyeceğe benziyor. Bu standı koleksiyon ve stili kadar çekici kılan diğer bir etken ise içeride koleksiyonu giymiş ve birbirinden iyi giyinmiş kalabalık Cucinelli ekibi.

 En Yenilikçi Marka

Lardini

Erkek giyimi için en klasik ve en yenilikçi olmayı başaran stand bu yıl da Lardini’ydi. Hafif, en pratik, en yenilikçi ürün önerilerinde geleneksel form ve detayları atlamayan Lardini, görülmesi gereken standların başında. Günümüz erkeğinin her ihtiyacı her detayda düşünülerek tasarlanan bir koleksiyon nasıl bu kadar ilgi çekiyor diye merak edenlere kısaca anlatalım: Trençkottan, blazer cekete, takım elbiseden, polo yaka tişörte erkek klasiklerini benzersiz tuşede kumaş ve desenlerle, hafif, leke tutmayan, kolay katlanan ve kırışmaz bir hale getirip; haki, acı kahve, lacivert ve sandık beyazı gibi tonlarda her erkeğin giyim iştahını kabartacak bir tavırda sunabilen , Pitti’nin yegane markası Lardini.

Geri Dönüşü İle Pitti’ye Renk Katan Marka

PS Paul Smith

Pitti’de geri dönüşü büyük bir keyifle kutlanan marka PS Paul Smith. Paul Smith’in spor ve bisiklet tutkusuna gönderi yapan, canlı renkler ve neşeli baskılarla hareketlenen koleksiyon, sergi alanında da neşeli ve kalabalık bir izleyici kitle yaratttı.

Pitti Kalabalığına Meydan Okuyan İkili

Pitti Uomo’nun başarısına gölge düşürmek isteyen Floransa’nın nemli 35 derece sıcağı ve trenlerdeki grevdi.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.