Koton'dan El Emeği Koleksiyonu

Koton'dan El Emeği Koleksiyonu

Türkiye'nin en büyük perakende zincirlerinden olan Koton, üretimin ve tüketimin devamlı arttığı tekstil sektöründe, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek olan özel bir koleksiyon satışa sundu.

Dünyaca ünlü tekstil markalarında bir süredir görmeye alıştığımız, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve katma değerli koleksiyonlardan biri de, Koton mağazalarının kurucuları olan Gülden ve Yılmaz Yılmaz’ın kızları Deniz Yılmaz tarafından hayata geçirildi. Robert Kolej’de lise öğrencisi olan Deniz, katıldığı bir yaz kursunda Kapsayıcı İş Modelleri üzerine aldığı eğitimi aile şirketlerinde uygulanabilecek bir iş modeline dönüştürmek fikri ile yola çıkarak Koton El Emeği Koleksiyonu projesini tasarladı. Soma, Mardin, Urfa, Antep ve Adıyaman’da yaşayan 800 kadına istihdam sağlayan bu proje kapsamında Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) ile çalışıldı. Bu şehirlerde bulunan kadınlardan bazıları ÇATOM’larda bazıları ise evlerinde, 22 parçalık koleksiyon için toplam 12 binin üzerinde modele nakış işlediler. Koton mağazalarında ve internet sitelerinde satışa sunulan koleksiyonun tamamı doğal kumaşlardan oluşuyor. 

Projeden çok memnun olduklarını söyleyen Koton Yönetim Kurulu EşBaşkanı ve Deniz’in annesi Gülden Yılmaz, kış sezonu için de çalışmalarına devam edeceklerinin haberini vermiş.

19 yaşında 800 kadına iş sağladı

TÜRKİYE'NİN perakende zincirlerinden Koton'un kurucuları Gülden ve Yılmaz Yılmaz'ın Robert Kolej'de okuyan kızları Deniz Yılmaz'ın "Kapsayıcı İş Modeli" projesi Koton'da hayata geçti. Projeyle Soma, Urfa, Mardin, Antep, Adıyaman'daki kadınlara iş olanağı doğdu. 800 kadına istihdam sağlayan projeyle hayata geçen ürünlere Koton "El Emeği Koleksiyonu" etiketi yapıştırıyor. Deniz Yılmaz Robert Kolej öğrencisi.

Beymen emoji aplikasyonu çıkardı

Beymen emoji aplikasyonu çıkardı

Mert Alas ve Marcus Piggott Sergisi Geliyor

Mert Alas ve Marcus Piggott Sergisi Geliyor