2021 Yaz Erkek Giyim Trendleri

Rahatlığın şıklığa, şıklığın ise rahatlığa kucak açtığı günümüz moda dünyasında erkek giyim trendlerinin kodları her geçen gün değişiyor. Basit, tek renkli oversize kalıp tişörtlerinize ve gardırobunuzun vazgeçilmezi mavi jeanlerinize teşekkür ediyor, biraz ara vermenizi öneriyoruz. Gardırobunuzda oyuncu değişikliği yapmaya hazırsanız küba yaka gömleklerden keten pantolonlara bermuda şortlardan eforsuz takımlara uzanan seçeneklerle 2021 yaz erkek giyim trendlerini incelemeye başlayalım.

Zamansız ve Sınırsız

Farklı renkleri ve sınırsız desenleriyle yaza hareket katarken, rahatlığıyla gardıropları fetheden bu gömlekler yaz mevsiminin en gözde trendlerinden biri. Kullanışlı ve kalıcı diğer stil akımları gibi her sezon yenilenerek karşımıza çıkıyor. Tişörtlere karşı büyük bir alternatif olmasının yanı sıra zaman ve yer sınırlarının ötesinde olması ise tercih etmek için öne çıkan özelliklerinden sadece biri.

Viskoz ve keten kumaştan bir beden büyük tercih edeceğiniz bu gömlekleri ister bermuda ister kot veya kumaş şortlarınızla kombinleyebilirsiniz. Desen ve renk seçimlerinde klasik gardırop opsiyonlarınızın dışına çıkmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz!

Türk tasarımcılardan Niyazi Erdoğan’ın Tatavla SS21 koleksiyonundan seçtiğimiz küba yaka, şahmeran desenli gömleği ve Les Benjamins markasından seçtiğimiz çok renkli batik desenli gömleği inceleyebilirsiniz.

Ultra Cool

Yazın en sevilen kumaşın keten olduğu aşikâr. Erkek giyiminde ise gömleklerde görmeye alışık olduğumuz keten kumaşı birkaç sezondur nihayet pantolonlarda görmeye başladık. Ultra cool keten pantolonlar, rahatlığı stilinin merkezine koyan erkekler için şüphesiz en iyi seçenek. Dar pantolonların hareket alanını kısıtlayan agresif tavrını bir kenara bırakıyor yüksek belli, lastikli, bol ve hava alan keten pantolonların tadını çıkartıyoruz.

Bej rengin yaz mevsimi için bir vazgeçilmez olduğunda hemfikiriz fakat beyaz, kahverengi, lacivert gibi kurtarıcı renklerin gardırobunuz için mantıklı seçenekler olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Kısa kollu bir gömlek ve espadril model ayakkabılarla konforlu şıklığı deneyimlemeye hazırsınız!

beymen pantolon

Eforsuz Takımlar

2021 erkek giyim podyumlarında karşımıza çıkan alışık olmadığımız kadar renkli ve bol kalıplı takımlar bizi oldukça şaşırttı. Pastel renklerle müthiş uyum yakalayan aynı renk ve kumaştan oluşan gömlek-pantolon takımlar gardıroplarınızın kurtarıcı parçaları olmaya aday. Risk almayı sevenler için geniş renk yelpazesi bulunan bu takımları hem lüks hem hızlı giyim markalarında bu yaz çok sık göreceğimiz kesin. Eforsuz bir şıklığın kapısını aralayan takımlara bir şans vermek isterseniz gardırobunuzda bulunan aynı renk ve kumaştan oluşan parçaları eşleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey: üst bedeninizi alt bedeninizden en az bir beden büyük tercih etmek. Bucket şapkalar ve kemikli gözlükler ile tamamlamayı düşünebilirsiniz. Sneakerlarınız ve Birkenstock’larınızla sokakları podyuma çevireceksiniz!

Les Benjamins markasından sizin için seçtiğimiz hareketli takımdan ilham alabilirsiniz.

les benjamins
Les Benjamins takım

Bermudalar Plajda

Günlük yaz stilinizin olmazsa olmazı bermuda şortlar plajlara terfi oluyor.

Plaj giyiminde erkeklere pek seçenek sunmayan moda dünyası bu kez ilgi odağını sıcak kumsallara ve havuz kenarlarına çevirerek lastikli deniz şortlarının yerine süper şık bir alternatif sunuyor.

Bermuda şort görünümüne sahip bu mayoların yaza damga vuracak kadar etkili bir alternatif olmasının yanı sıra işlevsel diğer her şey gibi trend dosyalarında uzun yıllar yerini koruyacağına inanıyoruz. Plaj şıklığınızı taçlandırmak isterseniz keten kimonolarla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, yeni trend risk almayı seven erkek stili!

Konu erkek mayolarıysa ilk akla gelen şüphesiz Londra merkezli Türk markası Bluemint oluyor. Birbirinden şık mayoların arasında ise bu yılın sıcak trendi bermuda mayolar gözümüze çarpıyor. Kusursuz kalıbı, sınırsız renk ve desen seçeneğiyle bu yaz mutlaka göz atmanız gereken markaların başında yer alıyor.

Terlik Devrimi

Geçtiğimiz sezondan bu yana günlük kombinlerimize eşlik etmeye başlayan terlikler Yeezy dokunuşuyla beraber üst düzey rahatlıkla buluştu. Plastik havuz terliklerini andıran Yeezy Slide terlikler ünlü modellerin ve yüksek takipçiye sahip influencerların radarına takılmasıyla beraber hazır giyim markalarının raflarında dikkatleri üzerine çekmeyi başladı. Şimdiden sneakerların rakibi olmayı başaran bu terliklerin şıklığı muamma olsa da rahatlığı tartışmaya pek açık değil. Soket çoraplarla oversize şortlarla ve tamamlayıcı bir bel çantasıyla bu yazın en konforlu stilini oluşturabilirsiniz.

yeezy slides

Ufak Tefek

Bel çantalarının erkek giyiminde temel ihtiyaçlardan biri olduğunun hepimiz farkındayız. Yaklaşık beş yıldır popülerliğini kaybetmeyen bu çantalar bu sezon daha feminen bir biçimde daha ufak boyutlarda karşımıza çıkıyor. İşlevsellik konusunda sınıfta kalan minik çantalar, yaz akşamlarında sadece bir anahtara ya da Airpods’a ev sahipliği yapabilecek boyutlarda.

Kombinleri hareketlendirmek için oldukça ideal olan bu minik formlu çantaların renkli ve deri olanlarını denemekten korkmayın!

Yeniliğe açık ve kendinizi yansıtan bir stilin trendlerden daha önemli olduğunu hatırlatıyor, gardırobunuza eklenecek yeni parçalar için ihtiyaç listenizi yeniden gözden geçireceğinizi umuyoruz…

Geçmişten bugüne rahatlığın ekseninde dönen erkek giyimini konfor alanından çıkartıyor, risk almaya davet ediyoruz!

Eda Bagatur

Eda, Maltepe Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünden mezun oldu. Çocukluğundan beri en büyük hayali olan modayı hobi olarak yaptığı yazarlıkla beraber sürdürmeye karar verdi. Serbest olarak moda yazıları yazıyor ve kariyerini bu alanda ilerletmeyi düşünüyor.

Henüz Yorum Yok

Cevap Bırak

E-Posta adresiniz yayımlanmayacak.